superior

DestacatFires i CongressosFormacióMercats

Perfil del turista xinès: viu a ciutat, amb ingressos estables i li encanta comprar productes de marques famoses

La ciutat de Mataró (Barcelona) acollirà entre els dies 29 de juny a 2 de juliol el Congrés OCITUR 2014, que se celebrarà conjuntament amb The Fourth International Conference on Tourism between China and Spain (ITCHS2014), centrada en les relacions entre els dos països, sobretot pel que fa a turisme i hostaleria. L’objectiu del Congrés és reunir investigadors, empreses i institucions que, interessades en l’oci i el turisme, fan recerca per crear coneixement, productes, serveis i empreses.

Fonts de l’organització del Congrés han avançat que el perfil actual del turista xinès correspon a aquells que viuen a les ciutats principals del país i en cada província de primera, segona i tercera línia que tenen un ingrés o jubilació estable. Asseguren que hi ha perfils de totes les edats i professions. “És difícil de descriure en una paraula. Sortir del país per fer turisme ja és una part normal de la vida dels xinesos. Ja no és un luxe”, afirma Yuhua Luo, Conference Chair del Congrés. “Als xinesos els encanta veure totes les parts del món. I els encanta comprar, sobretot productes amb marques famoses”, conclou Luo.

La segona edició d’OCITUR, Tecnocampus Mataró-Maresme, ha rebut fins al moment unes 120 propostes de ponències i compta amb 70 congressistes. Els organitzadors de The Fourth International Conference on Tourism between China and Spain expliquen que hi ha ponents procedents d’universitats xineses però també d’empreses. “Al Congrés tindrem una exposició d’empreses sobre la indústria de turisme i hostaleria d’Espanya i la Xina. Tots són benvinguts a participar com a expositors i espectadors. Particularment volem més empreses espanyoles que participin com a expositors i patrocinadors. És l’oportunitat de tenir un contacte directe amb persones que vénen directament del sector des de la Xina. La inscripció està oberta per a tots els interessats, no només per a acadèmics i empresaris”, comenta Yuhua Luo.

Les propostes presentades fins al moment giren al voltant de l’evolució i els recursos d’una destinació madura de sol i platja, les noves tecnologies i tendències en el màrqueting, l’especialització en turisme cultural, la gestió dels recursos humans dins del sector, així com les relacions turístiques entre Espanya i la Xina, entre d’altres. La major part de les propostes vénen de l’àmbit universitari.

Articles relacionats

Back to top button