superior

Hotels

L’OMT assessora els hotels per reduir el consum energètic

L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha presentat HES l’eina ‘online’ ‘Solucions Energètiques per a Hotels’ que permet als allotjaments avaluar el consum d’energia, millorar la seva gestió i reduir els seus costos. Amb aquest projecte preveu augmentar un 20% de l’eficiència energètica i incrementar el consum d’energies renovables en un 10%.

El director executiu de l’OMT, Zoltan Somogyi, ha destacat que el turisme és una de les indústries més potents del món, però també és responsable del 5% de les emissions mundials de Co2, per la qual cosa el sector ha de ser "sensible" a les necessitats d’ecoeficiència per a combatre el canvi climàtic.

HES ha necessitat de tres anys de treball i s’ha realitzat proves pilot a Espanya, concretament en 21 hotels de Palma de Mallorca, França, Alemanya i Bulgària. L’objectiu, segons Somogyi, seria "minimitzar" l’impacte del turisme en el canvi climàtic alhora que es "maximitzen" les avantatges de sostenibilitat.

L’eina permet que l’hoteler introdueixi les dades necessàries sobre el seu establiment (estacionalitat, ocupació, construcció, fonts d’energia, etc.) en un procediment que triga uns 40 minuts. HES processa aquesta informació i genera una mitjana orientativa dels nivells de ecoeficiència de l’hotel i un càlcul de l’energia que consumeix.

Després d’això, recomana solucions d’eficiència energètica i renovables, una proposta per a implicar al personal i els clients, i proporciona assessorament a establiments mitjans i petits, que no poden permetre’s el de les consultores que utilitzen les grans cadenes hoteleres.

L’eina també és capaç de proporcionar càlculs de l’amortització de la inversió necessària, rendiment de la mateixa, i sobre els costos de la tecnologia, encara que aquests varien segons els països i proveïdors.

Les experiències pilots mostren que en alguns casos es poden assolir estalvis superiors al 20% dels objectius, fins i tot es poden assolir retallades de fins al 70% en algunes ocasions. El projecte ha comptat amb una inversió de 1,2 milions d’euros, un 75% proporcionats per la UE i la resta pels seus socis./Ag EP

http://www.hotelenergysolutions.net

Back to top button