superior

Formació

Tremp acollirà el Seminari sobre “Turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya” el 19 de febrer

L’objectiu del Seminari és analitzar conjuntament les oportunitats que té el Pallars Jussà per consolidar-se com una destinació especialitzada en el turisme sostenible i que utilitza la mobilitat “suau” —a peu, BTT, en tren, etc.— com un element diferenciador per millorar el posicionament de les empreses en els mercats europeus. A la trobada es presentaran iniciatives i experiències tant dels Pirineus com d’altres destinacions d’Europa.

Des del Consell Comarcal, organitzador del Seminari, s’està treballant en la línia de bastir un projecte de cooperació internacional al voltant de la mobilitat sostenible i la promoció turística de les zones de muntanya, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”.

El Seminari comptarà amb la participació de representants de ALPINE PEARLS, una xarxa de 27 destinacions dels Alps que treballen conjuntament en la dinamització turística dels seus territoris a través de la mobilitat sostenible. El 2011 van ser guardonats com un dels millors exemples de turisme sostenible del món amb el prestigiós premi Tourism for Tomorrow Award.

També es presentaran exemples d’iniciatives vinculades a trens turístics i altres zones de muntanya a França. Una de les sessions està destinada a presentar les oportunitats de finançament de projectes turístics, tant del programa Interreg Transfronterer Espanya – França – Andorra, a càrrec de Cristina Prat, directora de la Comunitat de Treball dels Pirineus, com també el nou període comunitari de la Unió Europea 2014 – 2020 per part de Jordi Escribà, de B Link.

A la trobada també està previst que hi participi Itinerànnia, una xarxa de camins que connecten el Ripollès amb la Mediterrània i que ja està sent utilitzada per operadors turístics de tot el món. Així mateix també es presentaran exemples més propers, com la iniciativa Senderistes Benvinguts de creació d’una marca tipològica d’establiments adaptats al senderisme, Vine al Pallars, Viu el Jussà, el Cinquè Llac, el Telefèric de la Vall Fosca, així com productes turístics vinculats al Tren dels Llacs.

Tota la jornada anirà acompanyada de degustació de productes alimentaris del territori, visita a l’Epicentre i s’ha previst un espai per realitzar contactes i networking entre els diferents participants del Seminari.

Per més informació i inscripcions: www.pallarsjussa.net/ca/seminari

Articles relacionats

Back to top button