superior

EmpresesTransport

IAG presenta Level, la seva aposta de vols de baix cost de llarg radi per al Prat

La nova aerolínia de baix cost d’IAG, Level, volarà des de Barcelona a San Francisco, Los Angeles, Punta Cana i Buenos Aires a partir de juny. Porta a l’aeroport del Prat més vols transoceànics per fer front a l’estratègia de Norwegian.

El grup IAG -integrat per Iberia, Vueling, British Airways i Aer Lingus- ha creat la nova companyia, la cinquena del grup, que operarà amb dos Airbus A330 per 314 passatgers. La seva primera base estarà situada a Barcelona i des de l’inici volarà amb pilots i tripulants de cabina de la companyia Iberia. Level estudia obrir altres bases en aeroports europeus en el futur per oferir vols de baix cost. Per ara Level és una marca comercial però la intenció és que es converteixi en una aerolínia independent.

Les connexions amb els Estats Units suposen una competència directa a Norwegian que ja va anunciar la posada en marxa d’aquests vols per a les mateixes dates que les previstes per IAG. Com va informar Comunicatur, la primera companyia que ofereix connexions intercontinentals low cost entre Espanya i els Estats Units ha estat Norwegian. L’aerolínia noruega veurà ara amenaçada la seva estratègia i pot posar en perill, per sobreoferta, el que és una bona notícia.

La guerra està servida a Barcelona
Willie Walsh, conseller delegat d’IAG, ha explicat que Level posa bitllets a Los Angeles i San Francisco per 99 euros. Norwegian per la seva banda, va anunciar preus a aquestes mateixes destinacions a partir dels 179 euros. La nova companyia de baix cost cobrarà als passatgers tots els serveis addicionals de facturació d’equipatge, selecció de seient, menjars de bord, accés a internet …

Com a curiositat, la posada en escena dels executius del grup IAG durant la presentació de Level. Han triat un alberg de la capital catalana, vestits amb texans i polo, per anunciar la seva aposta de baix cost i llarg radi.

La freqüència de vols a partir de juny de 2017: Los Angeles, dues operacions per setmana; Sant Francisco, tres cops per setmana; Punta Cana, dos cops per setmana; Buenos Aires, tres cops a la setmana.

Articles relacionats

Back to top button