superior

AAVV i TTOO

Hotelers aclaparats per les OTA

La posició dominant que les plataformes de reserva en línia pressionen les empreses d'allotjaments amb les seves condicions

Els contractes que signen els hotelers amb les OTA estan considerats com una imposició per part dels allotjaments. Denuncien que inclouen termes i condicions que han d’acceptar de manera imposada sense capacitat de negociació.

“O ho prens o ho deixes”: aquest és el resum que fan els hotelers europeus de la seva relació amb aquestes agències de viatges en línia. La majoria del negoci de la distribució hotelera depèn d’aquestes plataformes d’internet i obliga a acceptar propostes especials de descomptes, condicions de cancel·lació no desitjades i ajustaments a les comissions.

El gran gegant de les OTA és Booking que s’emporta més del 70% del pastís i augmenta la seva posició dominant en els darrers anys. Aquesta posició de domini redueix la capacitat de negociació per part dels allotjaments. La venda directa no supera el 20%, d’aquí la dependència total de la intermediació.

Per altra banda, les dades de l’estudi de Distribució Hotelera de HOTREC entreveuen un creixement de la venda directa dels hotels en uns pocs punts. La pandèmia va ajudar que els clients busquessin assegurar-se de forma més directa d’informació d’alguns aspectes concrets dels establiments i de les reserves. Però aquesta situació no altera la preponderància a la intermediació de les OTA i dels metacercadors com Google o Tripadvisor.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button