superior

Destinacions

Noves experiències turístiques al Monestir de Sant Cugat

Visites històriques de comtes, reis i abats, experts que ens desxifraran la simbologia dels capitells, concerts íntims en el millor claustre d’Europa i nits misterioses al Monestir de Sant Cugat. Aquestes són les experiències renovades que ens ofereix l’Ajuntament de Sant Cugat per a aquesta temporada.

La visita imprescindible: el Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona
A partir d’aquest mes de juny, cada dissabte, a les 19 h, és el moment de conèixer la importància que va tenir el Monestir de Sant Cugat en la història de Catalunya, la seva rellevància artística i arquitectònica. La visita recrea principalment l’època d’esplendor, del segle X al XIV, quan el Monestir es va convertir en el més poderós del Comtat de Barcelona. No només dirigia les ànimes dels fidels, fossin nobles o serfs, sinó també els béns terrenals, i influïa en el poder polític de la Catalunya medieval. És una visita essencial per conèixer un període clau de la nostra història, explicada de forma didàctica. Permet descobrir els personatges principals que van passar pels seus murs mil·lenaris: màrtirs, comtes i reis, abats guerrers i cabdills musulmans, com el mític Almansor. Històries de sang, venjança i devoció religiosa que van constituir un dels feus més poderosos. Amb tots aquests elements s’ha dissenyat la nova visita guiada que recorre les diferents dependències de l’abadia benedictina. El Claustre, un paradís d’escultura romànica amb 144 capitells, tots diferents, és un dels millors d’Europa. L’Església, amb un ric patrimoni artístic, va ser l’escenari d’un fet històric sagnant, que encara avui dia es recorda. Des del campanar podrem gaudir de vistes excepcionals del barri antic, de Montserrat, del Montcau i Collserola.

Les visites, que tenen com a punt de trobada l’Oficina de Turisme, es realitzen els dissabtes a les 19 h i estan programades de juny a octubre. Tenen una durada d’1 hora i 30 minuts, i un cost de 5 €.

La combinació perfecta de música i visites temàtiques

FOTO:MANÉ ESPINOSA. CLAUSTRE DEL MONESTIR

Durant aquest mes de juny al Claustre tornen les Visites de nit amb notes musicals, però aquesta vegada amb una novetat important. Cada una de les visites té una temàtica diferent acompanyada del seu concert.
Divendres 1 de juny – El dia a dia dels monjos a través del Costumari i el concert de Limnos Quartet
Dijous 7 de juny – Visita als capitells bíblics del Claustre i el concert La melodia en el temps
Divendres 15 de juny – L’evolució arquitectònica del Claustre i el concert El silenci del violoncel
Divendres 22 de juny – Iconografia dels capitells del Claustre i el concert Mozart i l’octet de vent

Els dies 1, 7, 15 i 22 de juny a les 20.30 h, a l’Oficina de Turisme. Té una durada d’1 hora i 30 minuts, i el preu és de 15 €.

Les nits dels dissabtes d’agost són per escoltar llegendes al Monestir de Sant Cugat.
Aquest mes d’estiu està especialment pensat per als qui els agrada la nit i el misteri. Gràcies a l’èxit de passades edicions, torna Llegendes nocturnes al Monestir de Sant Cugat, una proposta que endinsa els visitants en la foscor del Monestir, acompanyats d’un monjo molt especial.

Els dissabtes 4, 11, 18 i 25 d’agost a les 22 h, a l’Oficina de Turisme. Té una durada d’1 hora i 30 minuts, i el preu és de 15 €.

FOTO: MANÉ ESPINOSA. TURISME AL VOLTANT DEL MONESTIR DE SANT CUGAT

L’audioguia del Monestir de Sant Cugat, per als qui prefereixen anar per lliure. Està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Més informació sobre les noves experiències turístiques a visitsantcugat.cat. Es pot fer la reserva al mateix web.

S’organitzen visites per a grups a preus especials amb diferents temàtiques.

Contacta amb l’Oficina de Turisme de Sant Cugat del Vallès
Tel.:+(34) 936 759 952
turisme@santcugat.cat

Articles relacionats

Back to top button