superior

Destinacions

Arriben més banderes blaves a les platges catalanes aquest estiu

Catalunya serà el segon territori amb més platges amb bandera blava de tot l’Estat aquesta temporada. L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d’Educació Ambiental han lliurat a platges, clubs nàutics i ports esportius els reconeixements de banderes blaves.

En el cas català han estat 101 banderes blaves per a les seves platges, sis més que l’any passat. I en el conjunt d’Espanya hi haurà 696, entre platges i ports esportius amb aquesta distinció. Per obtenir-la s’han de superar diferents requisits que valoren condicions higièniques, de seguretat,  de sostenibilitat, entre altres aspectes.

Aquest distintiu ha estat qüestionat sovint pels criteris i controls que s’apliquen. Comunicatur ja va dedicar ara fa un any un article on es preguntava: Quin valor tenen les platges catalanes amb bandera blava?

Enguany, la costa catalana es reparteix les banderes de la següent manera: a la costa de Tarragona 43 (una més), a la de Barcelona 30 (cinc més) i a la costa de Girona es mantenen les 28. A banda, Catalunya també té 22 ports esportius distingits amb bandera blava: vuit a Girona, vuit a Barcelona i sis a Tarragona.

La temporada 2017 van ser 119 banderes blaves, 95 per a platges i 24 per a ports esportius.

Relació de banderes blaves 2018

Articles relacionats

Back to top button