superior

abajo

Empreses

El ‘rent a car’ a Espanya pot créixer un 60%

La facturació del sector del lloguer de vehicles pot superar a Espanya els 1.400 milions d'euros el 2022

Després de la pandèmia el sector de rent a car pot passar de facturar els 900 milions d’euros del 2021 a més de 1.400 aquest mateix any. El 85% de les empreses de lloguer de vehicles està relacionada amb el turisme.

Es tracta d’un increment del 60% que situaria la xifra de negoci més a prop de l’obtinguda en època precovid. Concretament el 2019, el sector va facturar 1.800 milions d’euros. El bon comportament que es preveu per a aquest any no es tradueix en el nombre de vehicles que la patronal posa a la disposició de la demanda. El 2019 les empreses de lloguer de vehicles oferien 820.000 unitats, mentre que la flota actual és d’uns 340.000 vehicles i aquest exercici no arribarà a superar els 560.000 cotxes.

El sector no renova les flotes. El parc mòbil de les rent a car a Espanya té una edat mitjana d’uns quatre anys i mig. Estimacions de la Federació Nacional Empresarial de Lloguer de Vehicles Amb i Sense Conductor (Feneval) alerta que falten cotxes per a aquest estiu i en part ho atribueix a l’escassetat de microxips que afecta els fabricants del sector de l’automoció. Els fabricants estan subministrant menys cotxes a les operadores de flotes de lloguer.

Pel que fa a la flota, Fenaval concreta que prop del 27% de les unitats ofertes seran híbrids i híbrids endollables (els cotxes completament elèctrics de lloguer no superen l’1% de l’oferta).


Articles relacionats

Back to top button