superior

Allotjament

Nou pla director per regular el sector dels càmpings catalans

Coincidint amb l’anunci de la comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya de no permetre la construcció d’un càmping a la Garriguella, a la Costa Brava, també s’ha informat de la intenció del govern català de redactar un pla director per ordenar el sector del càmping.

El departament d’Urbanisme estudia aplicar una moratòria que limiti l’obertura de nous càmpings mentre es redacta el pla director. Considera que la normativa actual és massa genèrica i a la pràctica comporta que molts dels establiments actuals no compleixen els requeriments de protecció civil.

A més, la realitat del sector és diferent a la de fa uns anys. Actualment els càmpings requereixen de construccions fixes i per a Urbanisme aquest tipus d’elements permanents s’haurien d’establir en sòl urbanitzable i no com ara que obliga justament al contrari, a construir-se en zona no urbanitzable.

En el cas de la Garriguella, el projecte de càmping, que preveia unes 2.000 places en una superfície de més de 17 hectàrees, s’ha considerat desproporcionat, quasi triplica la població del municipi.  La inversió de l’empresa impulsora del projecte era de 10 milions d’euros.

Articles relacionats

Back to top button