Mercats

L’emissor xinès, en el punt de mira del shopping

El turisme de compres té un client diana, el turista xinès. Els viatgers procedents del continent asiàtic destaquen per la seva passió per les compres de marques d’alta gamma com Louis Vuitton, Lotus, Swarovski, Yves Saint Laurent…

Des de fa anys El Corte Inglés està treballant sobre aquest client. La seva estratègia està molt avançada per als seus centres a Madrid i Barcelona. L’objectiu ha estat avançar-se a la resta de centres comercials per ser el referent del shopping per als xinesos en les dues grans ciutats espanyoles.

En general, el turista asiàtic realitza una despesa dues vegades superior a la mitjana del turista. El factor de les compres és un dels elements que incideixen directament en l’increment de la despesa que realitzen en destí.

Una de les estratègies especials que realitza El Corte Inglés per potenciar les seves vendes entre els turistes és aplicar promocions exclusives per a clients no residents a Espanya. El turista acumula fins a un 10% de l’import de les seves compres per utilitzar-lo en noves compres en un període curt de dies. Així, fidelitzen i incentiven més compres durant els dies d’estada a Madrid i Barcelona. La devolució de l’IVA per als turistes no comunitaris és un altre gran incentiu que suposa una reducció importantíssima del preu del producte.

I en una nova evolució de l’estratègia, El Corte Inglés també tracta de expandir-se al mercat xinès arribant a acords amb plataformes tan importants com Alibaba i AliExpress.

Els experts saben que un bon viatge per a un turista xinès ha d’incloure la compra d’alguna joia o rellotge, i articles de perfumeria i cosmètica. Així que els principals establiments ja compten amb personal especial per atendre al turista xinès. Una cosa similar va passar en el seu dia amb el turista rus. A la ciutat de Barcelona no és gens estrany trobar informació comercial especial per al client rus i les primeres marques situades al Passeig de Gràcia de Barcelona tenen dependents que parlen rus. El cas xinès va pel mateix camí.

Treure turistes xinesos a Londres, Roma i París

Espanya només rep el 7% dels turistes xinesos que visiten Europa

Articles relacionats

Back to top button