superior

Mercats

Catalunya i Espanya tornen a ser identificats com una destinació poc segura

La pitjor notícia que podia tenir el sector turístic aquest estiu ja és aquí. L’evolució negativa dels contagis de COVID a Espanya, però sobretot a Catalunya, ha ocupat portada de diaris i ha obert informatius de televisions de tot el món, sobretot europees. Els governs ja han implantat restriccions o han llançat advertiments als seus ciutadans perquè no visitin territori espanyol aquestes vacances.

Són justament dos dels mercats emissors més importants -França i Regne Unit- els que desaconsellen viatjar a Espanya. Les companyies aèries ja han desprogramat els vols previstos per a les properes setmanes i els operadors turístics estan fent el mateix amb els seus paquets.

Si la situació ja era preocupant i la temporada es preveia fluixa, la nova situació torna a ser un gerro d’aigua freda sobre el sector turístic. Les agències de viatges expliquen que han perdut un 20% sobre les reserves reals que tenien per aquestes setmanes que ja eren baixes per la situació.

Respecte a l’impacte que poden suposar aquestes restriccions i quarantenes, només a Catalunya arriben a l’estiu uns 2 milions de turistes francesos que deixen més de 1.000 milions d’euros en despesa. Els britànics també són molt importants durant aquests mesos, és el primer mercat emissor d’Espanya i un dels més importants de Catalunya. Gairebé 1 milió de turistes del Regne Unit arriben els mesos d’estiu a Catalunya, deixant més de 1.100 milions de despesa. Només l’impacte d’aquests dos mercats serà de conseqüències dramàtiques.

El turisme intern difícilment podrà contrarestar la caiguda del turista internacional en molts punts de litoral. El drama serà menor en entorns rurals d’interior i muntanya. Ara tot es fia als desplaçaments en cotxe de famílies i parelles que puguin situar-se a una distància de 6 hores de distància en vehicle propi.

Articles relacionats

Back to top button