superior

Mercats

Suïssa, objectiu de la Destinació Barcelona

La Destinació Barcelona, que inclou la ciutat i les comarques del seu entorn, vol recuperar el mercat suís, que en els darrers anys ha davallat lleugerament, ja que la seva quota de mercat ha passat del 2,7% a l’1,6%.

Per això, la Diputació de Barcelona, Turisme de Barcelona i l’Agència Catalana de Turisme han presentat a Zuric, la principal ciutat suïssa, una acció de promoció conjunta. L’objectiu és buscar el turisme de qualitat, entenent com a tal l’interès del mercat suís per la natura, l’enoturisme i la cultura i descentralitzar el turisme de la ciutat cap a les activitats de les comarques de Barcelona que impulsa des de fa temps la Diputació.

Així, en la presentació, es van mostrar els diferents Parcs Naturals de la província, les rutes enoturístiques i gastronòmiques o algunes de les noves propostes modernistes de la ciutat de Barcelona, com la Casa de les Punxes o el Recinte modernista de Sant Pau.

Un mercat madur i fidel
Els suïssos sempre han tingut una bona relació amb Catalunya, apreciant la seva cultura i l’energia de la ciutat de Barcelona. Els principals indicadors d’aquest mercat són els següents:

  • Mercat de proximitat estratègic pel que fa als objectius de sostenibilitat i de descentralització.
  • Els suïssos viatgen molt i amb un nivell de despesa elevat.
  • El 90%  viatgen per vacances dels quals, un 67%, ho fa a l’estranger amb una despesa mitjana de 234,15 € per persona i nit.
  • Motivacions de viatge: cultura (73%), natura (71%) i esdeveniments culturals (63%).
  • 130.000 suïssos van visitar la ciutat de Barcelona l’any 2018.
  • Estada mitjana: 2,6 nits.

Articles relacionats

Back to top button