AllotjamentEstudis

Baixen un 45% els viatgers en els càmpings

El sector del càmping ha resistit millor que altres tipologies d’allotjament en 2020 però tot i això el descens de clients ha estat del 45%.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha quantificat el volum total de clients en els càmpings espanyols en 4,5 milions de clients. El 87% han estat nacionals i el 13% estrangers.

Per la seva banda, les pernoctacions han tingut un comportament simètric al dels clients, van caure un 46,7% respecte a l’any anterior. En total es van realitzar 21,7 milions de pernoctacions. La distribució de les pernoctacions ha estat d’un 70% per al turista nacional, mentre que el turista estranger ha realitzat el 30% restant.

El sector del càmping ha acumulat el 10% dels viatgers que es van allotjar a Espanya (un 6% el 2019). Però amb una desena part dels turistes els càmpings han generat el 15% del total de pernoctacions que es van realitzar entre tots els tipus d’establiments: hotels, apartaments, càmpings, cases rurals i albergs. Aquest percentatge també és molt superior al del 2019 que va ser d’un 8,5% i posa de manifest com ha tingut un millor comportament que la resta de tipologies d’allotjaments.

Articles relacionats

Back to top button