superior

abajo

Estudis

El salari mitjà del sector experimenta una pujada del 7,4% malgrat l’estrepitosa caiguda soferta per la pandèmia

La web d’ocupació especialitzada en turisme i hostaleria, Turijobs, ha publicat el seu Informe Salarial 2020. Com és tradicional, l’informe es basa en les ofertes d’ocupació publicades al llarg de l’any.

Els resultats posen de manifest els efectes de la pandèmia: l’ocupació ho sofert una caiguda del 73% durant l’any 2020.

Malgrat la caiguda, la mitjana salarial ha pujat un 7,4% en comparació amb les dades registrades el 2019. Això significa 21.042 euros.

Una altra dada que destaca i que no millora, és que el sector turístic i hostaler continua sent un dels pitjor pagats, amb un 12,6% per sota del salari mig nacional. Això implica que està en desavantatge per a captar i retenir talent i és un llast per a la tan esbombada professionalització del sector.

Les microempreses (9 empleats màxim) es van situar en el 2020 com les que millor retribució han ofert, amb un sou d’un 6,5% per sobre de la mitjana sectorial.
En canvi, les gran empreses (més de 200 empleats) s’han situat en el 2020 en última posició, oferint els salaris més baixos. Aquesta dada és molt significativa, perquè en l’informe de 2019 les grans empreses eren les que oferien un salari més competitiu.

Per comunitats autònomes, Canàries és on s’ofereixen millors salaris, amb 22.336 euros bruts anuals de mitjana, un 16,04% més que l’any passat. Li segueixen Balears, Catalunya, Madrid i Comunitat Valenciana.

L’informe aporta moltes més dades, com per exemple salaris per macrosector i sector, per àrea de treball i per perfil professional (segons experiència, responsabilitat i nivell educatiu).

Podeu descarregar-vos l’informe complet AQUÍ.

I si el voleu comparar amb l’informe de 2019, podeu veure la notícia que vam publicar a Comunicatur AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button