superior

Organismes / Política turística

Catalunya doblarà el pressupost de promoció turística aquest 2013

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat que aquest any el pressupost de promoció turística de Catalunya es multiplicarà per dos. Passarà de 12 a 24 milions d’euros per activitat promocional en 2013. Aquests recursos es destinaran a aplicar el nou Pla de Màrqueting Turístic de Catalunya 2013-2015.

El Pla estableix com a prioritats “incrementar els ingressos turístics, millorar el coneixement de la demanda, treballar per la fidelització dels visitants i incrementar la rendibilitat de l’acció promocional”. Puig ha afirmat que la fita “és incrementar en un 15% els ingressos, la despesa mitjana i el valor de la marca Catalunya, és un objectiu modest però estic convençut que el superarem”.

Segons indiquen des de la Generalitat, “aquest document és el reflex de com vol presentar-se i vendre’s Catalunya al món”. “Estableix una nova manera de treballar i de fer promoció turística, amb nous productes, amb una col•laboració publico-privada més estreta i amb fórmules innovadores”, expliquen.

“El mercat espanyol continua sent prioritari per a nosaltres”, ha dit Puig, que ha afegit que continuarà amb el model propi de promoció exterior “perquè les nostres oficines són molt més efectives i rendibles que les del Govern espanyol”. “No serà aquest any, però segons els resultats de les accions que estem duent a terme, no descartem obrir algun nou centre de promoció turística en el període d’aplicació d’aquest pla de màrqueting”, ha sentenciat.

Catalunya s’ha marcat com a un dels objectius principals prioritzar l’increment dels ingressos turístics per sobre del creixement del nombre de visitants. En aquest sentit, vol orientar la promoció a la fidelització i a la retenció dels visitants.

El pla proposa la creació de sis categories de productes turístics basats en experiències:

1. Vacances per gaudir de l’estil de vida mediterrani a la costa
2. Escapades per desconnectar
3. Itineraris per descobrir un petit país amb una gran cultura
4. Estades per gaudir de la natura-aventura, muntanya i entorn rural
5. Oportunitats per fer reunions diferents
6. Viatges per gaudir d’un interès especial

En l’elaboració d’aquest pla ha participat més de 1.000 empreses; 300 comercialitzadors; i més de 18.000 consumidors potencials de més de 40 països.

[HOME]

Back to top button