superior

Destinacions

Calculen 120 milions l’impacte de la Fórmula 1 a Catalunya

El circ de la Fórmula 1 genera uns importants beneficis, tant econòmics com d’imatge, per a Catalunya i la ciutat de Barcelona. Les administracions, malgrat les retallades pressupostàries, destinen subvencions públiques per valor de 7 milions d’euros per garantir la seva celebració. El president català, Artur Mas, ha declarat que gràcies a la taxa turística es pot sufragar un esdeveniment com aquest.

L’impacte que calcula que haurà produït el GP de Fórmula 1 celebrat en el Circuit de Montmeló s’estima superior als 120 milions d’euros. Entre 60 i 65 milions serien per a la ciutat de Barcelona. Hotels, restaurants i comerços de la capital catalana han rebut turistes atrets per aquest esdeveniment esportiu durant quatre intensos dies.

La venda d’entrades ha augmentat aquest any un 30% gràcies a la promoció exterior que han realitzat els organitzadors. El visitant estranger ha contrarestat la caiguda del públic nacional.

A més de l’impacte econòmic existeix altre valor intangible, la projecció internacional de la destinació. La Fórmula 1 està associada a una imatge de glamour i capacitat organitzativa del país que ho acull. En els últims anys, amb la incorporació en el calendari de proves en països asiàtics i de monarquies del golf, aquesta imatge s’ha desplaçat cap a la d’una certa frivolitat. Ni Catalunya ni Espanya poden permetre’s associar-se a les economies emergents asiàtiques i del petroli tota vegada han perdut múscul econòmic.

Tot i això, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha justificat la continuïtat d’aquesta prova perquè “és una manera de lluitar contra l’atur i és el que el país necessita. Com més atractius siguem des de tots els punts de vista, menys atur tindrem, i una manera és organitzar aquest Gran Premi que genera activitat econòmica i creació de llocs de treball”

Les aportacions públiques a la Fórmula 1 a Montmeló es reparteixen de la següent manera -segons detalla el diari Expansió-: 2,2 milions la Generalitat de Catalunya, 4 milions de l’Ajuntament de Barcelona i 1 milió de la Diputació de Barcelona. El president Mas ha subratllat la importància que ha tingut la taxa turística per a la continuïtat del Gran Premi de Fórmula 1 a Catalunya.

[HOME]

Back to top button