superior

Formació

Els veïns de Barcelona veuen el turisme beneficiós per a la ciutat

El 80% dels ciutadans valora que generi oportunitats i doni feina

La percepció del turisme que tenen els veïns de Barcelona ha millorat i s’aproxima als nivells de l’any 2019, abans de la pandèmia. El percentatge dels que el consideren positiu triplica al que el veuen perjudicial.

Segons l’informe Percepció del turisme a Barcelona 2023el 70,9% opina que el turisme és beneficiós per a la ciutat. L’opinió de barcelonins s’ha extremat ja que els que veuen que el turisme és bo ha augmentat quatre punts respecte el 2022, però també ha crescut el percentatge dels que el consideren perjudicial, que ja arriba al 23%.

Un 56,6% de la població la valora com la font principal de riquesa de la ciutat. L’ajuntament ha destacat que aquest percentatge està “a molta distància de qualsevol altre sector.” En aquesta línia positiva cap al turisme, el 79,3% considera que genera oportunitats econòmiques i doni treball per a la ciutadania de Barcelona. A més, un 14,2% de la població enquestada el 2023 confirma que treballa al sector turístic, quatre punts més que el 2022.

Els que perceben els factors negatius del turisme assenyalen que influeix en l’augment dels preus. Una part dels enquestats diuen que han deixat de visitar alguns espais per la presència del turisme com ara la Rambla, la Sagrada Família, la plaça de Catalunya, el passeig de Gràcia o el front marítim.

Sobre la massificació turística sí que l’informe diu que el 61,5% de la població enquestada considera que “s’està arribant al límit de la capacitat de la ciutat de rebre turistes”, enfront el 36,4% que considera que s’ha de continuar atraient-ne més.

Els resultats són fruit de la catorzena edició de l’informe que elabora anualment el Departament d’Estudis d’Opinió de l’Oficina Municipal de Barcelona a partir de 1.859 enquestes fetes entre la primavera i la tardor passades.

Percepció del Turisme a la ciutat de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button