superior

Destinacions

Preocupació del sector turístic català per la sequera

“Es pot arribar a tancar l’aixeta d’un hotel que sobrepassi els límits”

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha estat el primer en manifestar la seva preocupació per una possible reducció del turisme per culpa de les restriccions que s’estan imposant per la situació de sequera.

La imatge que s’està traslladant a nivell internacional sobre la sequera a Catalunya preocupa en general a tot el sector del turisme. També les mesures que es focalitzen en els turistes per reduir el consum. Amb l’entrada en emergència aquest mes de febrer s’han aplicat limitacions en el volum de consum d’aigua per persona/turista i dia i en la prohibició d’omplir piscines, entre d’altres. El conseller  d’Acció Climàtica, David Mascort, ha assegurat en una entrevista al diari ARA que actuarà davant dels que sobrepassin els límits i no compleixin amb les mesures. Les sancions són de 3.000 euros. Mascort: “es pot arribar a tancar l’aixeta d’un hotel que sobrepassi els límits”.

Pantà de Sau. Febrer de 2024

Per part de l’administració, han estat el Ministre Jordi Hereu i l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni,  els que minimitzen el risc i diuen que el futur del turisme serà positiu i que només es tracta d’un esforç d’adaptació a la situació. Hereu ha demanat no fer alarmisme pel que pugui passar però la realitat és que la imatge internacional no és positiva i les conseqüències, per ara, es desconeixen.

Davant de la falta d’aigua a Barcelona ja s’estudia l’arribada de barcos per proveir-la a la ciutat. Una imatge que Hereu, que va ser alcalde durant la sequera de l’any 2008, recorda bé. Tant ell com l’actual alcalde, critiquen que la Generalitat, responsable del subministrament d’aigua als ciutadans, no hagi fet la previsió adequada per a no arribar a aquesta situació com sí han fet altres destinacions.

Per si de cas, des de la patronal catalana PIMEC Turisme ja demanen a la Generalitat que pensi en articular Expedients Temporals d’Ocupació similar als que van haver durant la pandèmia per si l’activitat cau dràsticament. Ara ja estan afectats tots els negocis vinculats a l’aigua, com balnearis, hotels spa..

Ja en el mes d’abril explicàvem a Comunicatur que la sequera afectava al turisme de Catalunya. La situació excepcional que es vivia era preocupant. I en el mes de maig de 2023, també publicàvem com els efectes de la sequera i les restriccions posaven en alerta al món del turisme. Un any després la preocupació segueix i s’incrementa.

Catalunya decretarà una moratòria turística per la sequera

Els efectes de la sequera i les restriccions preocupen al turisme

La sequera a Catalunya afecta el turisme

 

Articles relacionats

Back to top button