superior

Reportatges

El creuer ‘pastera’ que portava viatgers sense visat vàlid

Acusen la companyia de no comprovar la documentació dels turistes i la policia no descarta que l’objectiu fos accedir il·legalment a Espanya

Les autoritats espanyoles han retingut al Port de Barcelona un creuer amb 1.500 passatgers en detectar que 69 ciutadans bolivians viatjaven amb un visat fals o com a mínim no vàlid per ingressar a l’espai Schengen. Després de dos dies l’ha deixat marxar però sense aquest grup de Bolívia que ha quedat confinat en un altre vaixell de la naviliera.

La policia sospitava que la intenció d’aquestes persones eren accedir a Espanya de forma il·legal perquè l’escala de Barcelona era la darrera del seu viatge, no de la resta del passatge que tenia previst continuar la ruta per la Mediterrània.

El grup de setanta bolivians es va embarcar a Brasil en el MSC Armonia i va creuar l’oceà atlàntic en aquest creuer. El vaixell retingut i molts altres turistes, tants com un miler,  que iniciaven el seu viatge cap a Itàlia i Croàcia han vist alterat tots els seus plans.

Estafa o immigració il·legal

El govern de Bolívia i el seu consolat estan treballant amb el govern espanyol per tal d’esclarir la situació. Les autoritats bolivianes acusen la companyia de no fer els controls de documentació pertinent. Per la seva banda, l’empresa afirma que els viatgers van presentar una documentació que semblava correcta.

Els creueristes sud-americans declaren que han estat víctimes d’una estafa i que van pagar a l’agència de viatges fins a 10.000 dòlars per persona. Ara sembla que no tenien bitllet d’avió de tornada i els ciutadans bolivians argumenten que l’agència els va anular tan bon punt van sortir de Brasil en el vaixell. La policia no descarta que es tracti d’un intent d’entrar de forma il·legal a Espanya ja que en l’anterior escala que van fer a Màlaga ja van intentar desembarcar, també sense èxit.

Els bolivians, retinguts a l’interior del vaixell no han pogut trepitjar Barcelona ni territori europeu, mentre, la resta de persones si que han quedat alliberats però amb una alteració total del seu viatge pel Mediterrani.

Articles relacionats

Back to top button