superior

DestinacionsMercats

Arribar a 55 milions de turistes a cop de talonari

La competició entre els països àrabs per liderar tots els rànquings arriba també al turístic

Aràbia Saudita vol fer ombra a Dubai emulant la seva captació de turisme internacional. A base d’inversions milionàries vol atraure el 2030 la xifra de 55 milions de turistes estrangers.

Segons escriu el periodista Xavier Martínez-Galiana en una informació de l’Economista, l’Aràbia Saudita inverteix bilions per convertir-se en la Meca del turisme. La notícia explica que el príncep hereu Mohammad bin Salman està captant l’interès de les empreses espanyoles. Desvela que el mes de juny van viatjar fins a la capital del país les multinacionals Acciona, Amadeus, FCC i Hesperia, entre d’altres, per explorar inversions.

Riad vol competir amb Dubai i obrir noves fórmules d’ingressos més enllà del petroli. Vol explotar els seus atractius turístics plens de contrastos entre la tradició i la modernitat. El coneixement occidental sobre aquest país islàmic és baix i està molt estereotipat. Tot això ho poden convertir en una destinació atractiva.

El regne saudita té experiència en acollir turistes, però tots orientats a les peregrinacions religioses musulmanes a les ciutats santes de Medina, on va morir Mahoma el juny del 632, i la Meca, centre espiritual de l’islam. Les seves mesquites respectives són els llocs més sagrats de l’islam, als quals els està estrictament prohibit l’accés als no musulmans.

Comparant Aràbia Saudita amb el seu veí Dubai el país compta amb més riquesa turística i patrimoni que el petit emirat. L’estratègia del regne saudita passa per invertir 1 bilió de dòlars en deu anys per convertir-se en una destinació turística de masses. Al llarg del 2019, van arribar a Aràbia Saudita 17.500.000 turistes internacionals, el 2030 l’objectiu és assolir aquests 55 milions. Cal recordar que el setembre del 2017 The Saudi Comission for Tourism and National Heritage va anunciar el llançament del visat de turisme que fins ara era inexistent.

El principal escull que tindran els saudites per atraure el turisme és que el país és una dictadura que no respecta els drets més elementals que sí existeixen a les societats occidentals lliures i democràtiques.

Articles relacionats

Back to top button