superior

EmpresesAAVV i TTOO

Thomas Cook deixa 10 milions d’euros pendents a Catalunya

La fallida de Thomas Cook Group té una afectació sobre el sector turístic català. L’import de les factures pendents estan lluny dels 100 milions d’euros de les Balears però els hotelers de la costa catalana patiran impagaments quantificats en uns 10 milions d’euros.

Molts dels contractes de l’operador amb els hotelers marcaven pagaments a 60 dies, amb la qual cosa ha deixat penjats els abonaments del juliol i l’agost. En el moment de la fallida de Thomas Cook, a Catalunya hi havia uns 5.000 turistes que havien contractat el seu viatge amb l’operador. No s’han constatat incidències greus i estan retornant de forma esglaonada amb els vols programats per a tal efecte.

Els 80.000 turistes que vehiculava cada any Thomas Cook cap a Catalunya s’hauran de compensar amb altres clients. TUI ha anunciat plans per augmentar la seva quota de mercat després de la caiguda del seu rival. Està valorant l’impacte a curt termini que ha provocat la insolvència de Thomas Cook. Una de les conseqüències més immediates per a TUI ha estat la valorització de les seves accions que han augmentat gairebé un 10%.

La Secretaría de Turismo del govern central i el departament d’Empresa català estan fent un seguiment de l’impacte econòmic sobre el sector. Encara no han estat clars en les xifres i, opten per informar del número de turistes afectats i no del cost que pot suposar.

El govern britànic, que està fent-se càrrec del retorn a casa dels seus 150.000 turistes, ha calculat que l’operació de repatriació li costarà uns 110 milions d’euros.

Thomas Cook amenaça de deixar les factures per pagar i a més de 150.000 clients penjats

El capital xinès s’acabarà quedant amb Thomas Cook

 

Articles relacionats

Back to top button