superior

Destinacions

Un recàrrec a l’impost turístic de Barcelona

El turisme aporta tots els mals de la ciutat de Barcelona i per pal·liar-los és necessari aplicar un recàrrec a la taxa turística: aquest sembla el motiu que ha portat al Plenari del Consell Municipal de la ciutat a sol·licitar apujar l’impost turístic en 4 euros.

Els partits polítics Barcelona En Comú, PSC i JxCat han votat a favor de la proposta impulsada per ERC de demanar un recàrrec de la taxa turística que reverteixi directament a les arques municipals. La mesura no s’ha pres amb el consens del sector turístic que s’ha manifestat “rotundament en contra”.

Però més preocupant que assumir una iniciativa no consensuada prèviament, són les manifestacions dels líders polítics barcelonins que atribueixen a l’activitat turística la responsabilitat d’un seguit de problemàtiques que afecten la capital catalana. Situen el turisme com una activitat econòmica perjudicial i arriben a afirmar que els veïns han de recuperar una activitat econòmica, social i cultural diferent al turisme.

El regidor de Turisme ha volgut explicar que la taxa turística aplicada a Barcelona es troba en la franja mitjana-baixa en la comparativa amb altres ciutats europees, com factor que permet augmentar-la. Els responsables municipals afirmen que la mesura “lluny de criminalitzar, ha de contribuir a modificar el model turístic, que ha d’augmentar la qualitat de l’experiència turística, generar noves centralitats i ampliar el perímetre de la zona d’activitat turística a la ciutat”.

La proposició de recàrrec apunta que el total recaptat haurà de ser destinat al control sobre els habitatges turístics, però també a millorar la qualitat de vida dels residents dels barris més afectats per la pressió turística i a la creació de nous continguts que permetin millorar la desconcentració turística.

Perquè la proposta de nova taxa turística s’apliqui la Generalitat de Catalunya i el Parlament han de modificar de la llei de l’Impost sobre les Estades en Establiments Turístics.

Articles relacionats

Back to top button