superior

Allotjament

Atenció allotjaments. Multa de 30.000 € per escanejar el passaport d’un hoste

La policia exigeix un registre dels clients i Protecció de Dades sanciona per arxivar el passaport

Els allotjaments estan desprotegits davant de la incoherència de les normatives de seguretat que han de complir. El Ministeri d’Interior exigeix ​​identificar els hostes allotjats als establiments i facilitar aquestes dades al registre de viatgers dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat. El sistema habitual és mitjançant l’escaneig dels documents oficials com ara el DNI o el passaport en el cas dels turistes internacionals.

Doncs bé, segons alerten amb preocupació els hotelers, en aplicació de la normativa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), un establiment ha rebut una multa de 30.000 euros per escanejar el passaport d’un viatger holandès. Aquest és el procediment habitual i per això la patronal dels allotjaments reclama clarificar amb urgència les incoherències entre les dues normatives.

L’AEPD atribueix la infracció al fet que al sistema informàtic de l’hotel hi havia un arxiu escanejat amb la fotografia del passaport. L’establiment feia servir aquesta imatge per corroborar la identitat del client i acarar-la amb la persona que gaudia dels serveis. L’elevada quantia de la multa és perquè l’Agència ha considerat aquesta situació com a “molt greu”.

Articles relacionats

Back to top button