Destinacions

Presència internacional del turisme català

Tot cercant l’especialització i nous segments de mercat, Catalunya s’està posicionant en el mapa internacional com a destinació de turisme mèdic i social. Aquesta setmana ha participat en dos congressos mundials: el Congrés Mundial del Turisme Social, que enguany ha tingut lloc a Rimini, Itàlia, i el World Medical Tourism & Global Healthcare Congress (WMT&GHC), a Los Angeles.

La Agència Catalana de Turisme (ACT) i l’associació Barcelona Centre Mèdic (BCM) han participat conjuntamente en el WMT&GHC, que s’ha celebrat del 22 al 24 de setembre a Los Ángeles, on s’han entrevistat amb una seixantena de potencials compradors i prescriptors. També han aprofitat l’ocasió per promocionar l’European Medical Travel Conference, trobada de referència que se celebrarà l’any vinent a Barcelona.

Cada any a Catalunya són atesos més de 10.000 pacients estrangers. Però no només vénen pacients, la destinació catalana també és seu de trobades internacionals que reuneixen metges, investigadors i científics. Aquesta setmana, Barcelona ha acollit el congrés anual de la Societat Europea de Respiració, amb més de 22.000 professionals i, des de diumenge i fins el proper dimecres, Sitges rep més d’un miler d’especialistes en el 9è Congrés Internacional ICRS, la Societat Internacional de Reparació de Cartílag. A banda, l’any 2014 la capital catalana tornarà a acollir el Congrés Europeu de Cardiologia, una de les trobades mèdiques i científiques més importants del món.

El turisme social també ven

En el segment del turisme social Catalunya també té molt a dir. La destinació catalana s’acaba d’integrar a la direcció de la nova Organització Internacional del Turisme Social (OITS), convertint-se en una de les 10 autoritats regionals que formaran part del nou Consell d’Administració d’aquest organisme.

L’OITS està formada per 140 membres de 35 països diferents, entre destinacions, agències de viatge, cambres de comerç, organitzacions socials, cooperatives i sindicats. La seva missió principal és afavorir el desenvolupament del turisme social i promoure l’accés al temps lliure, a les vacances i al turisme, al major nombre possible de persones, especialment joves, gent gran, famílies i discapacitats.

Back to top button