superior

Destinacions

482 empreses turístiques de la província de Barcelona tenen el distintiu SICTED

La Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona han lliurat 482 distintius de qualitat turística (Sicted) a empreses i destinacions de la província. Aquest elevat nombre d’acreditacions suposen el 17% del conjunt d’Espanya.

Entre aquest mig miler d’empreses es troben tant les que han renovat l’acreditació com les que s’han incorporat de nou en aquesta cinquena edició. El distintiu, que s’implanta des de 2004, engloba tant a empreses com agències de viatge, hotels, restaurants i comerços, i altres serveis públics com la policia local i els museus.

Segons indiquen des de la Cambra de Comerç, el SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions) “és un model de qualitat que persegueix millorar la satisfacció del turista i avançar-se a les seves expectatives. L’objectiu és implicar a tots els agents i serveis en contacte, directe o indirecte, amb el turista perquè ajudin a millorar la percepció que el visitant s’emporta de la seva estada”.

En aquesta cinquena edició, la distribució geogràfica dels certificats de Barcelona ha estat la següent: encapçalant el rànking 75 que pertanyen a la Costa de Barcelona-Maresme, segueixen, 71 del Berguedà; 66 del Garraf; 64 de la Costa del Baix Llobregat; 47 de Vic; 41 del Vallès Oriental; 33 de l’Alta Anoia; 25 de les Portes del Montseny, i 22 de Vall de Sau Collsacabra. També han rebut per segon cop els distintius les destinacions que es van incorporat al projecte en l’edició 2008/2009: Vilafranca amb 17 nous establiments i el Cardener, amb 21.

El SICTED està impulsat per la Secretaría General de Turismo del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio i la Federación Española de Municipios y Provincias.

Back to top button