superior

Destinacions

Madrid diu no al projecte de casinos hereu d’Eurovegas

La Comunitat de Madrid ha rebutjat la proposta del magnat David Cordish de crear Live! Resorts Madrid, un complex lúdic com Eurovegas. Argumenta que no pot assumir la inversió pública necessària vinculada les infraestructures que pujaria a 340 milions d’euros.

El passat mes de desembre The Cordish Company va anunciar que invertiria 2.200 milions d’euros en el centre integrat d’entreteniment més gran d’Europa. Live! Resorts Madrid es presentava com una versió més amable que Eurovegas. Incorporava sales d’apostes esportives, hotels, discoteques, teatres, restaurants, centres de convencions i oferta infantil. Però sobretot deixaven clar que no demanaven cap modificació del marc legal existent.

El megacomplex s’ubicava en 140 hectàrees del terme municipal de Torres de la Almeda, al sud de Torrejón de Ardoz i Alcalà de Henares, proper a l’aeroport de Barajas. El govern de la Comunitat no tramitarà els permisos per la inversió costosa que suposaria per a les finances públiques i perquè tampoc veu assegurada una viabilitat econòmica.

El grup nord-americà preveia generar entre 4.000 i 5.000 milions d’euros. Les dades d’inversió i impacte econòmic són pràcticament les mateixes que les de BCN World a la Costa Daurada. Amb la denegació administrativa el projecte català evita un competidor directe a l’Estat espanyol.

Articles relacionats

Back to top button