superior

abajo

Transport

Cues impresentables a l’aeroport del Prat

El control de passaports de l’aeroport de Barcelona està generant aglomeracions pròpies d’altres èpoques i d’altres destinacions poc normalitzades.

La creixent amenaça terrorista ha obligat a implantar mesures més exhaustives de seguretat. Tots els viatgers de vols internacionals han d’identificar-se amb el DNI o passaport. Unes mesures que s’apliquen en tots els aeroports però que no estan generant els problemes que pateix Barcelona.

Qui és el responsable? Des d’Aena recorden que el control el realitzen agents del Cos Nacional de Policia i les cues les provoquen els pocs efectius destinats. Per contra, els agents expliquen que les infraestructures d’Aena no estan preparades per al volum de vols programats. Fonts policials posen l’exemple de com es van programar 17 vols a la vegada i tot i mantenir tots els filtres oberts no es donava a l’abast. El Ministeri va destinar 20 nous agents al Prat per reforçar aquestes tasques però es veu que no han servit de gaire.

Sigui qui sigui el responsable, la situació pot esdevenir insostenible quan arribi la temporada de màxima afluència de vols. Durant tot el mes de maig s’han produït problemes d’aglomeracions i cap de les solucions aportades han donat resultat.

Cues de tres hores o d’una hora no són justificables de cap de les maneres en una destinació normal. Existeix un llindar de la tolerància en aquest tipus de servei. No és estrany que en alguns aeroports el control exhaustiu retardi puntualment 20 minuts l’espera però el cas de Barcelona és poc tolerable. Una imatge i una atenció pèssimes.

Els bons resultats de l’aeroport passen a un segon pla quan els usuaris identifiquen el Prat amb caos i descontrol.

Articles relacionats

Back to top button