superior

Destinacions

Els Pirineus, a través de la ciència

Diverses institucions catalanes i franceses col•laboren en la posada en marxa de ‘La ruta dels Pirineus’, un projecte de divulgació científica per impulsar el turisme de qualitat i sostenible als Pirineus.

La iniciativa es basa en activitats per donar a conèixer els orígens de la zona des dels punts de vista astronòmic, geològic, paleontològic i evolutiu. El conjunt d’etapes de la ruta oferirà una visió global dels Pirineus des del Big Bang fins a l’aparició de la humanitat.

El projecte costarà 2,6 milions d’euros (el 65% aportat pel fons Europeu de Desenvolupament Regional) i preveu potenciar en els tres pròxims anys el patrimoni natural i històric de la zona, així com els coneixements científics que ha generat.

En el projecte participen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consorci del Montsec i l’Associació d’Investigació i Difusió del Patrimoni Històric de la Noguera (Lleida). Per part francesa, col•laboren els centres de cultura científica i tècnica d’astronomia i de l’espai Cité l’Espace (Toulouse) i À Ciel Ouvert (Fleurance), i el Museu d’Història Natural de Toulouse./Ag. EP

Back to top button