superior

Mercats

Males vibracions respecte al turisme rus

Contra pronòstic el turisme rus no pujarà aquest estiu tal i com s’esperava. Tot i que la situació d’inestabilitat en països com Turquia i Egipte feien preveure un creixement dels turistes a la costa aquest 2016 els empresaris catalans no han tingut bones vibracions durant la seva participació a la fira de turisme de Moscou – MITT.

S’han esvaït les esperances de que 2016 fos l’any d’inflexió en la caiguda durant dos anys consecutius del turisme rus. Molt probablement els resultats siguin iguals al del passat 2015. Poc més de mig milió de visitants, lluny del milió registrat el 2013. Les trobades a la MITT entre professionals dels sectors turístics rus i català no han donat sensació d’eufòria. Els hotelers de l’associació Salau-Cambrils-La Pineda expliquen que la cotització de la moneda euro/ruble fa poc competitiva la destinació catalana. La Costa Daurada és una de les destinacions preferides pels russos i els empresaris desitgen una millora del context polític i econòmic rus que permeti com a mínim un lleuger creixement.

Rússia és el novè mercat emissor de turistes a Catalunya i sisè en despesa, segons els dades de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Durant l’any 2015 van arribar a Catalunya més de 574.000 turistes russos, xifra que suposa un descens del 31% respecte l’any anterior. Els ingressos van caure també un 32,4% durant l’últim exercici. L’ACT esperava un 2016 positiu per l’emissor rus, cosa que probablement no serà així, i anunciava que “continua treballant en la seva estratègia de diversificació de mercats, reforçant la promoció en mercats de les ex repúbliques soviètiques, com ara Moldàvia, Armènia, Bielorrússia, Azerbaidjan i Kazakhstan”.

Articles relacionats

Back to top button