La Generalitat prepara una nova Llei del Turisme per al 2009

El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat que l’Executiu català començarà a redactar un nova Llei del Turisme en el 2009. Montilla, que no es distingeix per mantenir massa contactes amb el sector turístic, ha fet pública aquesta inesperada iniciativa durant la 23a Nit del Turisme de Catalunya.

Durant l’acte celebrat al Palau de Pedralbes que ha inclòs el lliurament dels Premis del Turisme català 2008, el cap de l’Executiu ha remarcat que “al llarg de l’any que ve iniciarem els treballs per simplificar, concentrar i modernitzar tot el bagatge legislatiu que envolta el Turisme”. “Ho farem amb una llei del Turisme que doti el sector d’un marc modern i àgil”, ha afegit.

A banda d’aquesta iniciativa Montilla ha aprofitat l’acte del passat dimarts, per detallar les mesures que, segons ell, el Govern ha posat en marxa en l’àmbit del turisme, com el Pla d’Internacionalització del sector, la nova Agència Catalana del Turisme o l’Institut de Recerca del Turisme. Un altre aspecte citat pel president de la Generalitat ha estat la creació de la marca del Turisme Rural. En aquest sentit, ha afirmat que “treballarem conjuntament amb vostès, en la creació de la marca del Turisme Rural, perquè esdevingui una garantia d’alta qualitat i faciliti la promoció exterior a les empreses”. Montilla es referia així al projecte de categorització de l’allotjament rural que també es vol implementar durant el proper 2009.

Pel President, aquest conjunt d’actuacions i iniciatives legislatives “són la prova del compromís del Govern de seguir treballant per la competitivitat, l’enfortiment i l’excel•lència del sector turístic de Catalunya”. I ha agraït l’esforç de les empreses i dels agents del sector que constitueixen una excel•lent mostra “de la diversitat i riquesa del turisme de Catalunya”.

0 0 0