superior

Reportatges

Barcelona: de la promoció a la gestió del turisme

L’alcalde Jaume Collboni fa una declaració d’intencions sobre turisme en un article d’opinió a LV

“Ho tinc clar”. Amb aquesta rotunditat s’expressa el nou alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, per referir-se al model de turisme que vol per a la ciutat.

Collboni ha exposat públicament la seva posició sobre el que representa l’activitat turística. Creu que els temps han canviat d’ençà l’alcalde Pasqual Maragall va impulsar la creació del consorci Turisme de Barcelona. “Fa trenta anys Barcelona va tenir una visió: el turisme com a factor de desenvolupament econòmic i creació d’oportunitats”, diu Jaume Collboni, qui sense renegar d’aquest objectiu afirma que “Barcelona i el món han canviat”.

És el moment d’un nou pacte amb la ciutadania

Sosté que el turisme és un “sector estratègic indiscutible” per a la ciutat, que dona feina a 150.000 persones de la ciutat i aporta entre un 12% i un 15% del PIB, però també que “hem de fer un pas més: és el moment del d’un nou pacte amb la ciutadania, entitats socials i culturals”.

L’alcalde homologa els reptes turístics de Barcelona als d’altres capitals europees com París o Amsterdam. El model ha de ser aquell en el que el turisme té un retorn social per al conjunt de Barcelona i que respectir la vida quotidiana dels ciutadans. “Després de dècades de promoció, ara hem de centrar els esforços en la gestió del turisme”, conclou.

Articles relacionats

Back to top button