superior

Destinacions

Portugal escollit “Millor destinació del món” en els World Travel Awards

Per segon any consecutiu els premis d’excel·lència World Travel Awards (WTA) han concedit a Portugal l’apreciat títol de “Millor destinació turística del món”.

El turisme de Portugal ha merescut aquest premi pel seu esforç de millora continua. En el 2017 va tenir 24,1 milions de turistes i el sector aporta fins un 10% al PIB portuguès.

Al 2018 el creixement arriba a ser del 12%, essent un increment que afecta pràcticament a totes les regions de Portugal, com Porto, Lisboa, la regió Centre, l’Alentejo, l’Algarve o les destinacions insulars. Així, per exemple, Lisboa ja és un gran competidor de Barcelona en el sector MICE, per la seva oferta semblant i una millor relació qualitat / preu.

Portugal ha obtingut altres varis premis, destacant-se el de Madeira com “Millor destinació insular del món”.

La marca i premis World Travel Awards (WTA) es van instaurar el 1993 per premiar l’excel·lència de la indústria turística i actualment està reconeguda mundialment com el segell més prestigiós de qualitat turística. Darrera s’hi troba el World Travel & Tourism Council, un organisme amb seu a Londres, que treballa per a la indústria de viatges i turisme a nivell global, amb els governs de diferents països, per a conscienciar sobre la importància del sector. És l’únic fòrum que representa el sector privat  en tot el món i s’ocupa d’aspectes com l’impacte econòmic i social del turisme.

Hi ha una gran quantitat de premis WTA, ja que se celebren cerimònies regionals en tot el món (Orient Mitjà, Europa, Àsia i Oceania, Amèrica Llatina, Amèrica del Nord i Carib i Àfrica i Oceà Índic). Després d’elles se celebra la gran final, en la que s’entreguen els premis mundials, dels quals també hi ha un munt de categories. Aquest any ha donat la casualitat que s’ha celebrat en el Pátio da Galé & Salado Risco de Lisboa, unes boniques instal·lacions que van albergà antigament el Palau Reial i la Casa de Indias i que actualment és un dels espais més demandats de Lisboa per a realitzar esdeveniments.

Veure tots els guanyadors

Articles relacionats

Back to top button