Destinacions

Les colònies del Ter i del Freser se sumaran a l’oferta actual de turisme industrial

El turisme industrial a Catalunya comptarà amb un nou recurs que se sumarà a l’oferta actual: les 60 colònies industrials i fàbriques del Ter i del Freser assentades en 20 municipis de les comarques d’Osona i el Ripollès.

Després de les colònies del Llobregat, un nou pla director urbanístic aprovat per la Generalitat de Catalunya vol protegir i revaloritzar el paisatge cultural lligat a la industrialització, consolidant aquestes colònies com a espais de residència, d’activitat productiva i turística i de preservació de la memòria històrica.

Aquesta proposta inclou 60 colònies industrials i fàbriques de Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses, Ogassa, Ripoll, Campdevànol, Campelles, Ribes de Fresser i les Lloses, al Ripollès; i Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Orís, Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, les Masies de Voltregà, Manlleu, Gurb, les Masies de Roda i Roda de Ter, a Osona.

L’ordenació i la revalorització del patrimoni industrial de la conca d’aquests dos rius pretén posar a disposició del territori una eina de dinamització social i econòmica, on el turisme hi jugui un paper destacat.

Back to top button