superior

Serveis

Acorden els serveis mínims del 29-S

Els serveis mínims de transport acordats pel Govern i els sindicats per a la vaga del 29 de setembre garanteixen entre el 20% i el 40% dels vols internacionals i el 20% de les circulacions de trens d’Alta Velocitat.

Així, en el sector aeri, els serveis essencials garanteixen el 10% dels vols previstos entre aeroports peninsulars, i el 50% de les relacions de la Península amb les Canàries, Balears, Ceuta-Melilla, i entre aquests destins.

Pel que fa als enllaços internacionals, inclouen un 10% dels vols previstos amb la UE (amb les capitals europees a més de Milà, Frankfurt i Zuric) i el 40% de les connexions amb la resta dels països.

Així, la programació de serveis mínims de transport per a la jornada de vaga finalment preveu enllaços internacionals, que estaven totalment exclosos de la proposta inicial formulada pels sindicats. A més, asseguren que en la seva concreció es garantirà l’equilibri i l’equitat entre companyies aèries espanyoles i estrangeres.

En matèria ferroviària, destaca el fet de la inclusió de trens AVE en serveis mínims, juntament amb els de Rodalies. En canvi, no s’estableix la circulació de cap altre tren de Llarga Distància, ni de regionals.

Així, en el cas de l’AVE l’acord estableix la circulació del 20% del total de trens habituals, mentre que per a Rodalies s’ha fixat una mitjana del 25% que s’elevarà fins al 30% en l’hora punta del matí (entre les 6.00 i les 9.00 hores) .

Pel que fa a transport en autobús, circularan entre una i tres connexions (anada i tornada) entre les diferents ciutats en funció del nombre de freqüències diàries que comptin habitualment./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button