TT.OO. AA.VV.

Les agències creuen que l’aplicació de l’IVA a destí les perjudicarà greument

La Comissió Europea (CE) denunciarà Espanya i a altres set estats per "no aplicar correctament" les normes comunitàries sobre l’IVA per a les agències de viatges. L’Associació Empresarial d’Agències de Viatges (Aedave) adverteix que el col•lectiu quedaria en condicions "d’inferioritat" si finalment s’implanta l’aplicació de l’IVA que proposa la CE.

Brussel•les entén que les agències que venen viatges combinats han aplicat incorrectament les disposicions especials de la directiva europea de 2006 sobre l’IVA, l’anomenat règim especial d’imposició del marge. Aquest fet és per a la CE un element que distorsiona la competència entre les agències de viatges perquè algunes acaben suportant una major càrrega fiscal que unes altres.

El règim especial d’imposició del marge de les agències està previst per simplificar l’aplicació de l’IVA quan accions d’un viatge transcorren per diferents països que estan sotmesos a diferents normes sobre l’IVA. Aquest règim, al•lega la Comissió, és per a la venda de desplaçaments combinats a viatgers i no pot aplicar-se a la venda de vacances combinades a altres companyies que després les revenen.

Brussel•les també enviarà al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE) a la República Txeca, Finlàndia, França, Grècia, Itàlia, Polònia i Portugal.

Back to top button