Aeri

Ryanair compleix els contractes només quan li convé

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha censurat que Ryanair només compleix els contractes quan li convé, i ha acusat l’aerolínia d’haver demostrat un incompliment "constant i reiterat" dels acords als quals va arribar anys enrere amb la Generalitat.

Preguntat al ple del Parlament sobre les negociacions entre el Govern i l’aerolínia perquè aquesta segueixi operant a Girona i Reus, s’ha interrogat: "Com volen que negociem si el precedent és que la companyia, quan entén que alguna cosa signada no li convé, deixa de complir-ho?"

Recoder ha sostingut que Ryanair no és una aerolínia com les altres perquè, malgrat ser "eficaç" en la prestació de serveis, té un comportament impropi que no té comparació en el món de l’aviació. Ha recordat que l’aerolínia té contractes vigents a Reus i Girona, i ha lamentat que la seva actitud dificulta les negociacions que manté amb l’Executiu per renovar-ne la presència als aeroports catalans més enllà de Barcelona.

La diputada d’ERC Carme Capdevila ha criticat que el Govern ha reaccionat "massa tard" en les negociacions amb la companyia i li ha retret que no sap portar les converses de manera discreta. Capdevila ha advertit a l’Executiu català que és el responsable directe que s’hagin perdut molts diners i molts llocs de treball a l’entorn de l’aeroport de Girona.

El Prat aplicar tarifes polítiques a Ryanair inassumibles per a Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha acusat l’aeroport del Prat d’aplicar "tarifes polítiques" a la companyia Ryanair contra les quals l’aeroport de Girona no pot competir.

"Mentre Barcelona continuï aplicant a Ryanair unes tarifes polítiques molt per sota del seu preu de cost és obvi que no competim contra Ryanair, sinó contra un altre tipus de criteri contra el qual tenim poc que fer", ha sostingut en declaracions recollides per Europa Press.

A més, segons Puigdemont, si cedeixen al "xantatge" de Ryanair tampoc tenen la garantia que compliran amb el contracte que signin perquè ara tampoc ho fan. I és que, segons la seva opinió, l’aeroport de Girona no pot estar sotmès "als dictats d’un monocultiu aeri en mans d’una companyia que, a més, és com és", ha declarat./Ag EP

Back to top button