superior

abajo

AllotjamentFires i Congressos

Reinventar-se per crear destinació, lema del II Congrés Europeu de Turisme Rural COETUR

Escapadarural.com, el portal quina oferta representa el 90% dels allotjaments rurals d’Espanya, ha convocat de nou als empresaris del sector a COETUR, II Congrés Europeu de Turisme Rural. Sota el lema “reinventar-se per crear destinació” es preveu que més de dos-cents assistents acudeixin a Manjirón (Madrid) els dies 30 de setembre i 1 d’octubre. La Direcció General de Turisme de la Comunitat exercirà d’amfitriona, en un esdeveniment que també compta amb el suport de Turespaña i de les més importants entitats locals. El Congrés també compta amb Comunicatur com a col·laboradora.

El Congrés continua sent un cas de col·laboració pionera dins de l’àmbit públic-privat, a més d’una trobada feta per i per als empresaris rurals. En aquesta edició, s’aposta per descobrir partners estratègics, s’insisteix a presentar experiències d’èxit per compartir línies de millora i, sobretot, es prioritza la necessitat de treballar en equip per crear destinació. En referència a això, Ana Alonso, dircom d’Escapadarural.com, afegeix que “és fonamental propiciar el networking i posar de manifest la necessitat de cohesió entre tots els negocis i entitats turístiques que conformen l’oferta d’un territori”.

El programa de COETUR reunirà els representants de les principals associacions espanyoles, en una taula rodona on debatran sobre el seu paper en el sector. Dit debat l’integraran dues entitats d’àmbit nacional: l’Asociación Española de Turismo Rural —ASETUR— i l’Asociación de Profesionales de Turismo Rural —AUTURAL—, juntament amb dues associacions autonòmiques que corresponen a les destinacions més importants: la Federación de Turismo Rural de Castilla y León —ACALTUR— i la Federación Asturiana de Turismo Rural —FASTUR.

D’altra banda, la perspectiva internacional vindrà de la mà de Klaus Ehrlich, secretari general de Eutogîtes —Federació Europea de Turisme Rural—, que farà una aproximació a la situació actual del turisme rural a Europa i al món. A més, Gîtes de France —associació i segell de qualitat del turisme rural francès amb 40 anys de trajectòria— posarà el “toc” europeu al Congrés, sota l’òptica de la manera de fer a França, un dels mercats de referència a nivell mundial.

En aquesta edició, Escapadarural.com també compta amb el suport d’entitats locals com Turismo Sierra Norte de Madrid, l’Asociación de Desarrollo Sierra de Guadarrama —ADESGAM—, l’Asociación de Turismo Sierra de Madrid —ATUSIMA—, l’Asociación Nacional de Empresas de Turismo Activo —ANETA— i l’Asociación de Empresarios de la Sierra del Rincón —MIREVEM.

El Congrés compta amb pàgina web pròpia a través de la qual els interessats poden inscriure’s www.coetur.com per participar i conèixer més detalls de les jornades.

Articles relacionats

Back to top button