DestinacionsTransport

Els creuers, un sector encara amb molt de recorregut

Tot i que aquest any el Port de Barcelona preveu tancar amb una caiguda del 9% de creueristes, la indústria dels creuers, segons els experts, encara té molt camí per recòrrer, especialment al Mediterrani.

Durant la recent celebració del Seatrade Med a Barcelona, el principal congrés del sector de creuers del Mediterrani, des de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA) s’ ha afirmat que menys d’un 3% de la població europea ha fet algun creuer, percentatge que es redueix fins a l’1 % a l’Àsia.

Segons un informe d’aquesta associació, la indústria de creuers va superar l’any passat els 21 milions de passatgers i va generar 91.000 milions d’euros a tot el món.
A la capital catalana, segons els seus responsables, el 2015 està previst que es recuperin les xifres actuals i el 2016 hi ha possibilitats de tornar a créixer per damunt fins i tot de les xifres dels anys anteriors. Malgrat el descens de creueristes el Port continua amb els seus plans d’expansió i pròximament atorgarà la concessió de la nova terminal del grup Carnival.

Dos ports catalans a la junta directiva de Medcruise

Per primera vegada dos ports catalans, Barcelona i Palamós, estan entre els màxims representants de Medcruise. La presidència l’ocupa el port de Barcelona; la vicepresidència sènior el port de Dubrovnik (Croàcia); i la vicepresidència el port de Palamós, en representació dels ports petits.
Creada l’any 1996 té la missió de promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Actualment, l’associació la componen 73 membres que representen a més d’un centenar de ports del Mediterrani, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l’Atlàntic.

Articles relacionats

Back to top button