superior

Reportatges

Business d’hotels

La inversió hotelera es pot disparar a causa del creixement tan espectacular que han experimentat les tarifes diàries per habitació. Amb un preu d’un 23% superior a l’any anterior, la rendibilitat dels allotjaments es dibuixa molt interessant.

La inversió hotelera ha arribat a superar els 2.250 milions a Espanya durant el 2022, tot i que és gairebé un 10% menys que l’any anterior. Cal tenir en compte que el 2021 la inversió va ser de rècord.

Aquest darrer any hi ha un factor molt destacat: 4 de cada 5 euros d’inversió van ser per a l’adquisició d’actius hotelers individuals. Mai abans no s’havia arribat a aquest alt percentatge.

A Barcelona s’ha conegut la posada a la venda el luxós Mandarin Oriental. Segons fonts econòmiques, l’hotel té un preu de 240 milions d’euros. Al lot s’hi inclou l’immoble, però també el deute.

I també a la capital catalana, on bufa el vent a favor de l’hoteleria, els fons d’inversió propietaris de l’hotel Arts de Barcelona han renovat a Ritz Carlton la gestió de l’establiment per 15 anys més, fins al 2038.

Més notícies al voltant dels negocis hotelers: la inversió de 100 milions d’euros de la cadena Chic&Basic per comprar 10 hotels en cinc anys i la intenció de Casual Hotels d’aconseguir socis inversors per a en tres anys sumar 7 nous establiments i arribar als 30 hotels.

Articles relacionats

Back to top button