superior

Fires i Congressos

5 milions de turistes visiten Espanya per la seva gastronomia

Uns 5,5 milions de turistes estrangers van visitar Espanya l’any passat motivats pels seus aspectes gastronòmics, segons han indicat durant la inauguració del I Congrés Europeu de Turisme i Gastronomia, que s’ha celebrat a Madrid el 24 i 25 de maig.

Els mateixos estudis d’impacte també revelen que aquells que consideren la gastronomia un aspecte important de les seves vacances són turistes amb un nivell de despesa major al de la mitjana. Per a alguns participants en el congrés el viatger del segle XXI no s’interessa només pel patrimoni històric o museístic sinó que busca, cada vegada més, una experiència cultural, esportiva, de natura, d’oci i també gastronòmica. L’oferta gastronòmica d’una destinació és un aspecte diferenciador que segons les mateixes fonts, en ocasions, és clau per a l’elecció del viatge.

El I Congrés Europeu de Turisme i Gastronomia aplega representants dels 27 països de la Unió Europea i a professionals del món de la restauració com Ferran Adrià. El xef català considera que el gran repte del turisme espanyol està en els països emergents, concretament a la Xina, encara que per a això cal fer “una inversió important”. Per la seva banda, Juan María Arzak també va ressaltar els efectes beneficiosos de la gastronomia en el turisme i va recordar que a Japó es va passar en cinc anys des de 500.000 turistes gastronòmics fins a 10 milions.

El ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, va comentar durant la inauguració del I Congrés que el turisme gastronòmic és “motor de desenvolupament econòmic”, ja que pot acabar amb el component estacional del turisme. “Gaudir de la gastronomia que ens ofereix una destinació turística s’ha convertit en un atractiu prioritari a l’hora de visitar-lo”, va apuntar Sebastián. Finalment el ministre va subratllar: “la gastronomia ajuda molt a la imatge d’Espanya, que és un país capaç d’oferir als clients el que estan buscant: cuina sana, arrels de cuina tradicional i una forma de relacionar-se socialment a través del menjar”./Ag EP

Back to top button