Organismes / Política turística

Catalunya es queda fora de la megapromoció turística del Camí de Sant Jaume – (Camino de Santiago)

Un de les iniciatives turístiques estrella de la Generalitat de Catalunya per aquest 2010, el Camí de Sant Jaume, no participarà de la promoció i comercialització conjunta internacional que realitzaran el Ministeri d’Indústria i les comunitats autònomes d’Aragó, País Basc, Astúries, Cantàbria, Castella-Lleó, Galícia, La Rioja i Navarra. Amb motiu de la celebració de l’Any Sant Xacobeo 2010 l’Estat i les vuit CCAA invertiran 2 milions d’euros, la més gran que s’ha realitzat fins al moment en aquesta marca interregional.

El tram del Camí català no està contemplat en aquesta megapromoció internacional perdent així una oportunitat única de situar-lo en el mapa del pelegrinatge i la seva comercialització. És estrany que tot l’esforç realitzat per la direcció general de Turisme de la Generalitat no vagi acompanyat d’una col•laboració amb la resta de territoris que compten amb traçat senyalitzat. Catalunya queda fora i no gaudirà de l’oportunitat que brinda la celebració de l’Any Sant Xacobeo durant 2010 i de compartir els beneficis dels 2 milions d’euros que es destinen a màrqueting i publicitat.

Les vuit comunitats autònomes i la Secretaria d’Estat de Turisme han desenvolupat un Pla que contempla la promoció internacional en 12 mercats (França, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Àustria i Europa de l’Est, Bèlgica, Països Baixos, Luxemburg, Brasil i EEUU). L’acord pretén incrementar la notorietat internacional d’aquest circuit turístic-cultural i enfortir el posicionament de les destinacions i productes turístics entorn del Camí. Publicitat, material gràfic i audiovisual, promoció de la ruta en més de 100 fires, canal temàtic del Camí de Santiago en Spain.info i l’organització de viatges amb premsa, agents i turoperadors, són algunes de les accions previstes per a aquest any Xacobeo.

Back to top button