superior

Empreses

Port Aventura guanya 4,5 milions en 2009 però perd un 8% de visitants

El parc temàtic Port Aventura va obtindre un benefici net de 4,5 milions d’euros en 2009, malgrat no va poder assolir la xifra de visitants, principalment estrangers, i va perdre un 8%.

El nombre de visitants de l’any passat es va situar en 3.310.000 persones (-8% respecte als resultats de l’exercici anterior). El públic estranger va ser el que més va acusar aquesta caiguda, sis punts menys fins a representar el 32% del total. Van guanyar pes els visitants espanyols, que van representar el 68% del total, sis punts per sobre de les dades obtingudes durant la temporada 2008.

Els resultats econòmics de 2009 corresponen exclusivament a PortAventura Entertainment SA (Paesa), una de les societats creades l’any passat després de l’escissió de Port Aventura SA en dues entitats. Els resultats de la segona societat, Mediterranea Beach & Golf Resort, els donarà a conèixer Criteria, ja que és accionista única de l’empresa.

El benefici de 4,5 milions d’euros comptabilitza només a partir de l’1 de juliol, data en la qual es va fer efectiva la reestructuració societària, i inclou els resultats derivats de l’activitat del parc Port Aventura, del parc Caribe Aquatic, dels hotels Port Aventura i Caribe Resort, així com l’explotació dels hotels Gold River, El Paso i el centre de convencions, que són propietat de Mediterranea Beach & Golf Resort.

Els plans de negoci de Paesa passen per fer una inversió de 80 milions d’euros en els pròxims quatre anys per reforçar la posició del parc com a "líder en el sud d’Europa". La temporada 2010 començarà el proper 26 de març quan el parc temàtic obrirà novament les portes./Ag. EP

Back to top button