DestinacionsEstudis

El 40% de les recomanacions de turistes a Internet estan relacionats amb el turisme cultural

Un estudi sobre 55 destinacions urbanes espanyols revela que 4 de cada 10 cometaris en línia dels usuaris fan referència als monuments, museus, arquitectura i patrimoni cultural.

L’empresa Vivential Value, especialitzada en innovació en intel·ligència turística, ha identificat 8,9 milions de recomanacions en línia emeses pels turistes respecte les principals destinacions urbans peninsulars en l’estudi Monitor de Reputació Online del Turisme Cultural 2017.

Un 38% de les recomanacions -més de 3 milions- feien referència als atractius culturals, molt per davant d’altres productes com la gastronomia, l’oci o les compres. De les 55 destinacions analitzades els que acumulen major nombre de recomanacions a Internet sobre turisme cultural són Barcelona i Madrid, totes dues molt destacades amb 610 mil i 520.000 recomanacions culturals, respectivament. En el mateix grup destacat de destinacions monumentals i culturals, apareixen les ciutats andaluses Sevilla i Granada, amb 300 mil i 225 mil recomanacions cadascuna.

En termes relatius, Mèrida amb un 74%, Toledo amb un 72%, Salamanca amb un 62% i Segòvia amb un 60% són les destinacions amb major percentatge de mencions referides al seu turisme cultural entre el total de les seves recomanacions. Vivential Value és una empresa amb seu a Barcelona, pionera en els estudis d’Identitat i Reputació Turística Online que utilitza una metodologia pròpia que permet analitzar i identificar amenaces d’estacionalitat, saturació, insatisfacció i entre altres indicadors.

Articles relacionats

Back to top button