TransportEstudis

Nou rècord d’arribada de passatgers de vols internacionals a Catalunya

Els vuit primers mesos de l’any, els aeroports catalans han rebut en conjunt 12,9 milions de passatgers de vols internacionals, un 8,9% més que el mateix període acumulat d’un any enrere. Catalunya es posiciona com la principal destinació de l’Estat en arribada de passatgers de vols internacionals (21,4% del total).

Dos de cada tres desplaçaments aeris produïts a Catalunya aquest 2017 han estat en companyies de baix cost (65,5%, 8,4 milions d’entrades) i la resta, en tradicionals (34,5%, 4,4 milions).

El darrer mes comptabilitzat, l’agost, han estat quasi 2,1 milions d’entrades, un 6,4% més que el mateix mes d’un any abans, xifra que representa 124.517 passatgers més. En deu anys, l’afluència per via aèria a l’agost s’ha doblat (+53,6%).

Aquest estiu, respecte al de l’any passat, el flux de viatgers ha augmentat amb més intensitat en les companyies tradicionals (+9%, 61.858 passatgers més), que en les de baix cost (+4,9%, 62.659 passatgers més).

Catalunya lidera les destinacions espanyoles en arribades de passatgers en companyies de baix cost, amb el 26,7% dels desplaçaments. Quant a les companyies tradicionals, la destinació catalana ocupa la quarta posició, amb el 15,6% de les entrades al conjunt de l’estat.

Articles relacionats

Back to top button