superior

Allotjament

Anticipen una nova Setmana Santa d’èxit

Les previsions turístiques són una realitat o un desig?

Des de la pandèmia les previsions de la Setmana Santa sempre són espectaculars però la lliçó dels darrers anys diu que allò que val pels negocis turístics és el resultat del balanç final.

El sector estima que aquesta Setmana Santa creixerà el negoci turístic fins arribar a límits de rècord. El malson de la covid quedaria enrere i aquestes dues setmanes certificarien la plena recuperació. El hotels de costa estan tots per sobre del 70% d’ocupació i en alguns casos, com a la Costa Daurada o la Costa del Sol, arriben al 90%.

A Catalunya, la directora general de Turisme, Marta Domènech, ha explicat que “el turisme ha superat l’impacte de la pandèmia i el sector està situat en la normalitat”. Domènech ha avançat que el número de turistes serà un 16% superior al del 2019. En aquesta mateixa línia es manifesten les agències de viatges que han calculat un increment de reserves d’entre el 10% i 15%. eDreams, una de les principals agències online, ha monitoritzat les demandes del client que fan reserves en la seva plataforma. En el cas del turista espanyol encapçalen les reserves, per aquest ordre, Palma de Mallorca, París, Londres, Barcelona, Roma, Eivissa i Sevilla. També destaquen les destinacions de litoral. Els europeus que miren Espanya aquesta Setmana Santa, segons dades d’eDreams, busquen sol i platja. Alemanys, francesos, italians i anglesos seran els turistes internacionals que més visitin el país durant aquestes dates.

Aquest període de vacances es caracteritza per les estades curtes i de proximitat. En el cas de la destinació catalana els clients es distribuiran en un 50% procedents de Catalunya, el 20% de la resta d’Espanya i el 30% seran estrangers.

Articles relacionats

Back to top button