Aeri

L’aeroport de Barcelona suma 30 destinacions intercontinentals aquesta temporada d’estiu

L’aeroport de Barcelona- El Prat connectarà la capital catalana amb 30 destinacions intercontinentals a través de 42 vols regulars, el que suposa 185 freqüències setmanals intercontinentals, alhora que incorpora altres set destinacions xàrter aquesta temporada d’estiu.

El director de l’Aeroport d’El Prat, Fernando Echegaray, ha explicat que un total de 100 companyies aèries viatgen des de Barcelona a 170 destinacions, el que suposa 900 vols diaris.

En aquest sentit, durant l’estiu les aerolínies oferiran un 22,2% més de seients, fins als 31 milions, en comparació de l’any passat, i destaca l’increment del 45% de l’oferta de places en els vols de llarg recorregut, mentre que els seients ofertats per a destinacions europees i a nivell nacional s’han incrementat un 23% i 16%, respectivament.

Echegaray ha recordat que les operacions des de Barcelona han augmentat un 17% des de gener de 2011, i el tràfic internacional ho ha fet en un 20%.

Aquesta temporada d’estiu presenta com novetat la ruta Barcelona-Sao Paulo de Singapore Airlines en codi compartit amb Spanair –aquesta companyia també vola a Bamako des de la capital catalana des de l’hivern–, així com els vols Barcelona-Sao Paulo i Barcelona-Miami operats per Iberia.

El Prat també recupera aquest estiu les rutes que Air Canada i Air Transat operen a Toronto i Montreal, així com el vol d’US Airways a Philadelphia.

Així mateix, incrementen les seves freqüències Aeroméxico (de quatre freqüències setmanals a cinc), Aerolínies Argentines (passen de tres vols setmanals a quatre) i American Airlines, que doble els seus vols fins els 14 setmanals.

L’altra novetat són els set vols xàrter a Cap Verd, a través de Cap Verd Airlines (TACV) i amb destinació a l’Illa de Sal a partir de juny i amb dues freqüències setmanals, i a Puerto Rico, a través d’Air Transport International i amb destinació a la ciutat d’Aiguadilla un cop per setmana.

110 DESTINACIONS INTERNACIONALS, UN 8% MÉS

En quant a les destinacions internacionals, ja sumen 110, el que suposa un increment del 8% respecte a la temporada d’estiu de 2010, entre els quals destaquen els operats per aerolínies noves com Air Vallee Spa a Angers (França) i Belleair a Tirana (Albània), així com les operacions de Vueling a Creta i Mikonos (Grècia).

Preguntat pels resultats econòmics de l’Aeroport de Barcelona en 2010 i que assenyalen pèrdues superiors als 73 milions d’euros, el director del Prat ha justificat els resultats per l’augment derivat de les amortitzacions, així com el creixement dels costos per la posada en marxa de la terminal T1, alhora que ha ressaltat l’Ebitda, de 91,13 milions, el que suposa una millora del 11,7%, com mostra de la capacitat de l’aeroport per a seguir creixent. Echegaray ha destacat l’increment de la facturació de l’aeroport d’un 9,2% i fins als 331 milions./Ag EP

Back to top button