superior

Aeri

Al sector aeri sobren vols, rutes i avions

El president de Vueling, Josep Piqué, ha afirmat que al sector aeri “hi ha sobreoferta i sobren vols, rutes i avions”, a més de vaticinar que “la situació actual produirà un sanejament del mercat, amb un procés de concentració de les companyies en xarxa a l’entorn a tres grans nuclis”.

L’11,4% de la facturació de Vueling la proporcionen les vendes de les agències de viatges a través d’Amadeus. L’aerolínia, que es va sumar a aquest sistema de distribució el passat 16 de juny, va anunciar a finals de setembre que reforçarà la ruta Madrid – Barcelona durant els mesos d’hivern.

Vueling ha transportat 1,8 milions de passatgers en aquesta ruta que passarà de 8 a 10 vols diaris entre les dues ciutats. La companyia afronta la crisi general del sector concentrant-se en les rutes que li ofereixen major rendiment i deixant aquelles amb poca demanada.

Sobre el procés de fusió de Clickair i Vueling, Piqué confia en que es formalitzi definitivament durant el primer trimestre de 2009. L’acord entre les dues companyies és total i només resta l’autorització de la Comissió Europea després que les autoritats de la Competència a Espanya traslladessin l’aprovació a l’àmbit comunitari per si aquesta fusió té conseqüències per quota de mercat en alguns països europeus. Iberia, que té un 20% de Clickair, tindrà en la nova companyia una participació d’entre el 40 i el 45%.

Back to top button