Rural

Primeres cases rurals catalanes amb espigues

Un total de 88 cases de turisme rural d’arreu de Catalunya lluiran les primeres espigues que ha atorgat la Generalitat de Catalunya, en col•laboració amb les confederacions del sector Concatur i Turalcat. Set establiments n’han obtingut 4 espigues (categoria Superior); 32, tres espigues (Gran Confort); 35, dues espigues (Confort); i 14 cases, una espiga (Bàsica). En aquesta primera fase de categorització, cap establiment ha obtingut la màxima qualificació representada per les cinc espigues (Superior Premium).

El projecte de categorització dels establiments de turisme rural de Catalunya (CaTR), d’adscripció voluntària, té com a principals objectius, millorar la identificació de les característiques i serveis dels establiments de cara al client i millorar la promoció exterior d’aquest producte. El procés està obert al conjunt d’establiments catalans de turisme rural, amb independència que siguin membres o no d’alguna associació del sector.

En funció de paràmetres com ara l’entorn de la casa i edificació; estances interiors i espai exterior; mobiliari i dotació de la casa; condicions de comercialització; serveis i activitats que s’ofereixen, els establiments poden aconseguir d’una a cinc espigues.

A banda de la vuitantena d’establiments categoritzats, uns 500 establiments rurals catalans més ja han sol•licitat adherir-se a la classificació per espigues. Està previst que en els propers mesos hi hagi noves categoritzacions.

-Llistat de cases amb les primeres espigues

Back to top button