superior

Destinacions

La primera casa que va projectar Gaudí obre al públic

La Casa Vicens, el primer edifici residencial projectat per Antoni Gaudí­, ha tornat a obrir les seves portes al públic en Barcelona 132 anys després de la seva construcció. Ara convertida en museu s’incorporarà  al recorregut de visites d’edificis gaudinians, tots ells patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

La casa es va construir entre 1883 i 1885 com una residència d’estiueig per a Manel Vicens, agent de borsa. Compta amb quatre nivells i té tres façanes. Quan el matrimoni Vicens va morir, la famí­lia Jover va adquirir-la el 1899 per convertir-la en la seva residència habitual.

Els responsables de la Casa Vicens volen marcar diferències amb altres cases museu pel seu model de visita. No superaran les 550 visites diàries, com a màxim 60 persones cada hora. En un any esperen aconseguir 150.000 visitants.

Els impulsors del projecte volen que el nou equipament turístic i cultural encaix en l’entorn ciutadà. Per això han encarregat un estudi de mobilitat per ordenar els fluxos de visites i els accessos.

Articles relacionats

Back to top button