superior

Destinacions

L’Imserso no s’enlaira a Catalunya

El càlcul realitzat per la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat) estima que un 40% de les places de l’Imserso a Catalunya del mes de novembre han quedat lliures. Amb aquesta baixa ocupació la situació és clarament insostenible per als allotjaments catalans que obren els seus establiments especialment esperant aquest client.

Les causes que esgrimeixen els hotelers per explicar aquest desastre són, d’una banda, la crisi política i social a Catalunya i de l’altra, aspectes meteorològics. Cehat afirma que és habitual que destinacions com Catalunya tinguin baixa afluència durant l’hivern. Les baixes temperatures no ajuden a les destinacions de costa, però el descens tan pronunciat és realment alarmant. A Benidorm, un altre destí de costa que té menors ocupacions de l’Imserso a l’hivern, les places sense cobrir amb prou feines superen el 10%.

La realitat és que, a nivell global, no només de l’Imserso, el descens de les pernoctacions dels clients de la resta d’Espanya a Catalunya ha estat pronunciada. S’han perdut més de 85.000 pernoctacions només en el mes d’octubre, una caiguda del 17% respecte a l’any passat.

Ara tots estan pendents de les vendes per als mesos de febrer, març i abril de l’Imserso. Aquest any la convocatòria del programa de viatges per a majors ha estat plena de dificultats. Les impugnacions al concurs i els retards acumulats no han facilitat la venda dels primers paquets. A partir d’ara el sector anirà monitoritzant el ritme de vendes per calibrar si aquest descens tan pronunciat es perllonga a la resta de l’any.

Les agències no participen del disseny del futur Imserso

Més llenya al foc de l’Imserso

El debat sobre l’Imserso, ningú està content

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button